De finishing touch van jouw outfit

Bij een mooie outfit denken we al snel aan een nette blouse, een mooi pak en nette schoenen. Dit zijn ook zeker belangrijke onderdelen van je outfit, maar het zijn vaak de kleine dingen die het afmaken. Je zal er misschien niet zo snel aan denken, omdat het maar een heel klein deel van je outfit is, maar met de juiste manchetknopen maak je jouw outfit helemaal af. Je kan manchetknopen zien als sieraden voor vrouwen, een mooie ketting of een paar subtiele oorbellen maakt hun outfit vaak af. Heb je helemaal geen verstand van manchetknopen? Geen paniek. In dit blog vertellen we welke soort manchetknopen er zijn en wat de regels zijn betreft het dragen van de knopen. 

 

Het kiezen van de juiste manchetknopen 

Er is veel keuze als het gaat om manchetknopen. Je hebt manchetknopen met een verchroomde basis en een luxe zijde. Deze zijn er in verschillende kleuren. Is een manchetknoop met stof niet helemaal jouw ding? Dan zijn er nog genoeg andere manchetknopen waar je uit kan kiezen. Zo heb je ook zilveren of gouden studs. Deze studs hebben een steentje die ook weer in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Ga je voor een wat stoerdere look? Kies dan voor de manchetknopen die gemaakt zijn van edelmetaal. Deze zijn er in verschillende vormen. Je kan je manchetknopen goed laten matchen met je das. Je kan er dus voor kiezen om voor manchetknopen te gaan in de kleur van je favoriete das. Er bestaan ook setjes van manchetknopen en een das, in dezelfde kleur. Wanneer je deze draagt weet je zeker dat je goed matched. 

 

Hoe draag je manchetknopen?

Heb je een mooi zetje manchetknopen uitgekozen? Dan is het tijd voor de volgende stap. Manchetknopen dien je namelijk op de juiste manier te dragen. Dit klinkt spannend, maar dit is het niet. Je hoeft alleen te weten hoe het met. Zie het als het knopen van je das, je ziet er pas goed uit als je das op de juiste manier is gestrikt. Voor het dragen van manchetknopen gelden de volgende regels: De knopen worden in de regel uitsluitend gedragen bij overhemden die een dubbelgeslagen manchet hebben. Verder worden deze knopen enkel en alleen gedragen bij het overhemd dat onderdeel is van een formeel rokkostuum. Wat betreft het correct dragen van de knopen geldt dat ze niet mogen worden teruggeslagen. De knopen horen namelijk in een dubbelgeslagen manchet overhemd. Daarbij is de manchet van een rokkostuum wel weer een uitzondering. Als je je aan deze basisregels houdt zijn manchetknopen een hele waardevolle aanvulling op je nette outfit