Heb jij je eigen bedrijfje? Bestel al je verzendmateriaal gemakkelijk en snel online!

Postbedrijven hebben het vaak erg druk door de hoeveelheid online bestellingen die er gedaan worden. Zo komt het dan ook best wel eens voor dat pakketjes kwijtraken of beschadigd aankomen. Dit wil je natuurlijk niet als bedrijf zijnde. Jij gaat voor tevreden klanten en werkt graag effectief. Zorg daarom dat je werkt met stevig en herkenbaar verpakkingsmateriaal! Zo vergroot je de kans dat bestellingen snel en netjes verpakt bij de klant aankomen. Laat die goede reviews maar komen!

Verschillende opties aan verzendmateriaal

Er zijn tal van mogelijkheden voor het verzenden van je artikelen met de post. Eén daarvan is de verzend doos. Deze biedt meer veiligheid bij grotere of zwaardere producten dan een verzendzak. Je kunt online gemakkelijk al je verzenddozen bestellen. Deze worden dan vaak plat geleverd waardoor dit enorm scheelt in ruimte. Je vouwt ze snel en efficiënt in elkaar wanneer je ze nodig hebt. Wanneer de doos niet helemaal opgevuld wordt met een product, is het aan te raden om opvulmateriaal te gebruiken in de doos. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van schuimkorrels of luchtkussenfolie. Aan jou de keuze! Zo voorkom je dat je artikelen heen en weer gaan schuiven en misschien alsnog beschadigd raken ondanks het stevige omhulsel. Je kunt vervolgens met een stift de adresgegevens op de doos schrijven, maar veel professioneler is het natuurlijk wanneer je de pakbon of factuur op de doos plakt met bijvoorbeeld paklijstenveloppen. 

Verschillende producten, verschillende maten verpakkingsmateriaal

Welke verzenddoos je het beste kunt gebruiken voor je items, hangt af van de omvang van de goederen. Brievenbusdoosjes zijn ideaal voor kleinere producten. PostNL hanteert een maximale afmeting van 38 x 26,5 x 3,2 cm voor brievenbuspost. Als het mogelijk is om je producten in een brievenbusdoos te plaatsen, heeft dit de voorkeur bij vele mensen. Klanten hoeven immers niet thuis te zijn om het pakketje in ontvangst te nemen en betalen vaak lagere verzendkosten voor hun pakket. De brievenbus doosjes zijn er in verschillende maten. Voor brievenbuspost is het gewicht een belangrijke meespelende factor. Zo zijn de doosjes gemaakt van stevig maar dun karton, zodat ze weinig gewicht innemen. Op deze manier houd jij ruimte over voor je producten. Voor kleine tot middelgrote bestellingen volstaat de postdoos als verpakking. Deze zijn te krijgen in verschillende gangbare maten van S t/m XL. Voor de grotere bestellingen zijn Amerikaanse vouwdozen vaak de beste oplossing. Ook heb je deze weer in verschillende maten. Ga voor kwaliteit en bespaar jezelf moeite. Wacht niet langer en bestel al je verzendmateriaal snel en gemakkelijk online!