Tips voor het bestellen van rouwbloemen

Rouwbloemen

Heb je binnenkort een uitvaart of begrafenis en wil je graag zorgen voor een mooi rouwstuk of een boeket van rouwbloemen? Dan is het aan te raden om enkele tips te volgen om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt. Hieronder daarom enkele tips voor het bestellen van rouwbloemen.

Kleur en soorten rouwbloemen

Behalve als een overledene of de achtergebleven familie dit specifiek aangeeft, is er geen foute keuze mogelijk bij het kiezen van rouwbloemen. Echter is het uiteraard wel extra mooi als je weet dat de overledene van rode bloemen hield, dat je een rouwboeket met rode bloemen laat maken. Een online rouwbloemen bestellen is snel en eenvoudig geregeld.

Tekst bepalen

Bij rouwbloemen kun je vaak ook een lint of kaartje met een tekst bijvoegen. Hierop kun je de laatste groet schrijven of een mooie herinnering aan degene die is overleden. Zo geef je een extra persoonlijke touch aan je afscheidscadeau. Als je je boeket wilt voorzien van een mooi lint, geef dan ook de tekst ruim van tevoren door aan de bloemist.  

Op tijd bestellen

Uiteraard is het heel belangrijk om een rouwboeket met bloemen op tijd te bestellen. Je wilt tenslotte niet dat het boeket niet tijdig klaar is en je met lege handen staat. Bestel je rouwbloemen daarom ruim op tijd online of in een fysieke bloemenwinkel. Geef hierbij ook duidelijk je voorkeuren aan (als je die hebt) voor bepaalde bloemen in een rouwboeket. 

Af laten leveren

Wil je het rouwboeket rechtstreeks bij het uitvaartcentrum laten leveren? Neem dan vooraf contact op om te kijken wat de voorwaarden daarvoor zijn. Wellicht dient het boeket afgeleverd te worden via een speciale ingang of binnen een bepaald tijdslot. Zo weet je dus zeker dat de bloemen op tijd en op de juiste plaats worden afgeleverd.