Waar moet ik op letten bij SUP pomp kopen?

rondreizen Thailand

Als je kiest voor een opblaasbare SUP dan heb je daarbij een pomp nodig. Met een SUP pomp heb je je board zo opgeblazen en kun je lekker gaan genieten op het water. Je hebt verschillende soorten pompen en de prijzen per pomp kunnen behoorlijk variëren. Zo heb je een eenvoudige pomp al voor een paar tientjes en kan de prijs van een elektrische pomp oplopen tot een paar honderd euro. In dit artikel gaan we het eens niet hebben over de verschillende soorten SUPS, maar over de verschillende soorten pompen die je kunt kiezen voor het opblazen van je SUP. De opblaasbare modellen zijn erg populair en daarmee stijgt ook de vraag naar pompen. Ben je op zoek naar de juiste pomp, lees dan snel verder.

Verschillende soorten pomp

Bij een SUP pomp kun je kiezen uit een gewone handpomp en een elektrische pomp. Een handpomp is goedkoper dan een elektrische pomp. Verder zijn er nog meer verschillen. Zo blaast een elektrische pomp je SUP razendsnel op en kun je zo het water op. Buiten prijs en snelheid zijn er nog meer zaken om op te letten als je een pomp gaat kiezen. Wat die verschillen zijn vertellen we je hieronder uitgebreid. Het ene model is niet beter dan het andere. Het is vooral wat je prettiger vindt.

Elektrische SUP pomp

Bij een elektrische SUP pomp kun je kiezen uit een model met accu en een model dat je aansluit op het stroomnet. Het grote voordeel van een model met accu is dat je overal je SUP kunt oppompen als het nodig is. Dat is handig als je een dag op pad gaat met je SUP en niet zeker weet of je een stopcontact in de buurt hebt. Bij de geavanceerde modellen kun je de bar instellen en stopt de pomp automatisch als de SUP de juiste hardheid heeft. Een model dat op stroom werkt doet het ook goed. Je hebt er alleen wel een stroompunt voor nodig. Daar moet je wel rekening mee houden.

Gewone pomp

Een gewone SUP pomp is een simpele handpomp waarmee je handmatig je SUP kunt opblazen. Dat gaat prima, alleen kost het je best wat inspanning en gaat het minder snel dan met een elektrische pomp. Het grootste voordeel van een pomp die je met de hand gebruikt is dat deze het altijd doet. Het model hoeft niet te worden opgeladen en heeft ook geen stroom nodig om te kunnen functioneren. Je hebt alleen de pomp en je spierkracht nodig.

Volledige set met SUP pomp

Meestal wordt een SUP pomp meegeleverd als je een complete SUP set koopt. Dan koop je in één keer alles wat je nodig hebt om te kunnen suppen en hoef je verder nergens meer over na te denken. Je krijgt er dan peddels bij en soms zelf een waterdichte tas. Dat is een aanrader als je voor de eerste keer een SUP board gaat kopen. Dan heb je echt alles bij de hand en hoef je alleen nog maar te bedenken op welk water je wilt gaan genieten.