Steigerhout vergeleken met andere soorten hout

Je zou misschien denken, hout is toch gewoon hout? Maar nee, dit is niet het geval. Er zitten namelijk best veel verschillen tussen de verschillende soorten hout. Je kunt verschillen hebben op allerlei vlakken, dus niet alleen op de uitstraling van het hout. Een voorbeeld van zo’n soort hout is steigerhout, hieronder zullen we steigerhout vergelijken met andere soorten hout.

 

De prijs van het hout

Als eerste zullen we het gaan hebben over de prijs van het hout, over het algemeen is steigerhout veel betaalbaarder als andere soorten hout. Zo kun je een steigerhouten tafel vaak al voor vrij goedkoop halen bij je meubelzaak. Als je op zoek bent naar een soort hout die wat duurder is, kijk dan eens bij de meubels gemaakt van eikenhout. Als je wel op zoek bent naar steigerhouten meubels, kijk dan eens bij de Van Londen steigerhouten meubels.

 

De duurzaamheid van het hout

Ook de duurzaamheid van het hout kan verschillen, zo is steigerhout niet ontzettend duurzaam als je het gaat vergelijken met andere soorten hout. Als je echt op zoek bent naar een soort hout die erg duurzaam is, dan kan je beter gaan kijken bij bijvoorbeeld Teak of eikenhout.

 

De onderhoud van het hout

Hoeveel je het hout moet onderhouden verschilt ook nog eens van hout tot hout. Steigerhout is dan misschien wel een stuk goedkoper dan eikenhout, maar heeft dus ook een stuk meer onderhoud nodig. Dit houdt in dat je ze regelmatig moet schoonmaken maar ook dat ze minder bestemd zijn tegen vochtige omstandigheden.

 

Hoe het hout eruit ziet

Als laatste heb je natuurlijk ook nog hoe het hout eruit ziet, dit is voor mensen meestal de meest belangrijke factor als ze op zoek gaan naar meubels van hout. Steigerhout heeft meestal een ruwe en rustieke uitstraling.